Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Mozzarellával töltött húsgombócok, paradicsomos LIGHT tésztával

  • Olasz konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g Família 50%-kal szénhidrát csökkentett LIGHT Tagliatelle
  • 100 g mozzarella
  • 400 g darált marhahús
  • 1 db közepes hagyma (80 g)
  • 1 ek. petrezselyemzöld (10 g)
  • 1/2 citrom héja (2 g)
  • 1 db tojás (33g)
  • 1 ek. zsemlemorzsa (10g)
  • 2 doboz darabolt paradicsom konzerv (2x400g)
  • 1 gerezd fokhagyma (3 g)
  • 1 ek. szárított bazsalikom (1g)
  • 1 ek. szárított oregánó (1g)
  • 2 ek. olívaolaj (24 g)
  • 1 ek. olaj (13 g)
  • 40 g parmezán sajt
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a hagymát. A hagyma felét, a finomra vágott petrezselyem zöldet, a lereszelt citromhéjat, a zsemlemorzsát és egy kevés sót, borsot keverjük össze a darált hússal. Tegyük félre egy kicsit.
  2. Közben készítsük el a paradicsomszószt. A hagyma másik felét és a finomra vágott fokhagymát enyhén pirítsuk meg 2 ek olíva olajon. Öntsük hozzá a paradicsom konzerveket. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az oregánót. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot, időnként megkeverve főzzük fél órát. Hagyhatjuk rusztikusan darabosnak is a szószt, de egy botmixerrel pürésíthetjük is.
  3. Közben a mozzarella golyót vágjuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra. A húsmasszából készítsünk diónyi nagyságú húsgombócokat, kb. 16 db-ot, úgy, hogy mindegyik közepébe tegyünk egy-egy mozzarella darabot.
  4. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fele egy kevés olajat és enyhén pirítsuk át rajta a húsgombócokat. Majd öntsük hozzá a paradicsomszószt és kis lángon rotyogtassuk kb. 10 percig, míg kész nem lesz.
  5. Mindeközben lobogó, enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát 6-7 perc alatt. Majd szűrjük le a tésztát és keverjük össze a paradicsomszószos húsgombóccal. Szórjuk meg egy kevés reszelt parmezán sajttal.

Rendeld meg!